Bomen rooien ⛏

Bomen rooien betekent dat we ook de stam en wortels uit de bodem verwijderen.
Bij het rooien van bomen is het bij de mogelijke aanwezigheid van kabels en/of leidingen verstandig eerst een z.g. “KLIC-melding” te doen, zie:
http://www.kadaster.nl/web/artikel/producten/Graafmelding-KLIC.htm
Ook is het noodzakelijk dat u voor de te rooien boom, als dat nodig is, een zg. kap-, of omgevingsvergunning heeft. U kunt een kapvergunning bij uw gemeente verkrijgen.
U kunt de omgevingsvergunning (nodig om bomen te rooien) ook online aanvragen via de onderstaande link.

.

Rooien boom.

Bij het rooien wordt de boom ontworteld en wordt de kluit uit de bodem verwijderd.

Methoden voor het rooien van bomen

Na het uitkleden (kappen) van de boom laten we een flink deel van de stam staan dat we later als hefboom zullen gebruiken. Daarna worden de bomen helemaal rondgegraven en worden alle wortels die we hierbij tegenkomen met een scherpe bijl doorgekapt. Vervolgens kan met een tirfort of voertuig worden geprobeerd de stam om te trekken en de kluit te rooien.
Het rooien van een boom is een arbeidsintensief karwei zeker als het wat grotere bomen betreft. Het is ook een onzeker karwei omdat je nooit precies weet wat zich in de bodem afspeelt.
Bij het rooien van bomen dient men er zeker van te zijn dat er zich geen kabels en leidingen in de bodem bevinden.
Een eenvoudiger, en meestal ook goedkopere, methode is om met een z.g. stobbefrees de centrale stam en de aanzet van de hoofdwortels in de bodem weg te frezen.
Groenwerk boomverzorging helpt u met het vinden van de beste oplossingen en voert rooiwerkzaamheden veilig en efficient uit.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...