Bomen kappen 🔪

Bomen kappen in een stedelijke- of bebouwde omgeving betekent vaak dat de boom “uitgekleed” moet worden en dat afgezaagde takken in touwen moeten worden opgevangen. Het kappen moet dan door een getrainde klimmer-snoeier, of met een hoogwerker, worden uitgevoerd en is aanzienlijk arbeidsintensiever en tijdrovender dan waneer we de boom in één keer kunnen vellen.
De hoogte van de stronk van de te kappen boom kiest u zelf.
Als u van de schoonheid in de diversiteit aan houtzwammen houdt dan kan het lonend zijn om na het kappen van een dode boom een flinke stronk te laten staan en te zien hoe een vaak grote verscheidenheid van divers gekleurde en gevormde, soms zeer eetbare, zwammen elkaar opvolgen en de afbraak van de taaie houtstof versnellen.
Bij veel bomen vormt de stronk, als het wortelgestel nog in leven is, nieuwe scheuten die relatief snel groeien.
Indien u wilt dat wij de boom tot vlak op, of onder het maaiveld kappen dan moet u er rekening mee houden dat hier vanwege mankracht en slijtage aan het materiaal extra kosten voor berekend worden. In het onderste gedeelte van de stam bevinden zich meestal holtes die gevuld zijn met grond en steentjes. Deze zorgen ervoor dat de ketting van de moterzaag in hoog tempo slijt en bot wordt. Dit betekent niet alleen dat er in het kappen van bomen op of onder het maaiveld relatief erg veel tijd gaat zitten maar ook dat de materiaalkosten oplopen en dat er soms zelfs meer dan 1 ketting nodig is om de klus te klaren.
Om de centrale stomp te verwijderen kunnen wij daarna ook nog een stobbefrees gebruiken waarmee de stomp wordt weggefreest. Ook hiervoor worden natuurlijk extra kosten in rekening gebracht.

Kappen bomen

Kappen van een dode beuk.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...