Bomen planten 👌

Bomen planten
Een boom planten is altijd iets bijzonders.
Groenwerk boomverzorging moedigt het planten van bomen sterk aan en wij willen u hier behulpzaam zijn bij het maken van de beste keuze van een boom voor tuinen van iedere afmeting.
Mischien heeft u uw soortkeuze al gemaakt maar bent u niet zeker of de door uw verlangde boom geschikt is voor de bestaande ruimte, of de bodem, of dat deze mischien teveel licht (bij de buren) zal wegnemen. In zulke gevallen kunnen wij dienstbaar zijn door te verwijzen naar cultivars die deze problemen niet geven of d.m.v. snoeiadviezen c.q. het uitvoeren van snoei.
Bij Groenwerk kennen we alle soorten en cultivars van alle bomen die aan uw wensen voldoen en we leveren en planten ze deskundig aan.
Een boom moet geen zorg of ergernis worden en daarom is een goed advies van een specialist van groot belang. We willen deze site gebruiken om u hier zo goed mogelijk op weg te helpen.
Groenwerk heeft een eigen kijk op bomen en hun plaats in tuin en landschap. In onze visie staat de mens en zijn beleving van de boom centraal en er blijken ook voor een particulier met een bescheiden tuin toch veel redenen om een boom te planten. Van een boom kun je een leven lang plezier hebben als je van tevoren goed weet wat je doet.
Want een boom is niet alleen voor kerstmis.

Welke boom zal ik planten?

Als u zelf niet precies weet welke boom u het beste kunt planten dan weet u mischien wel welke afmetingen en eigenschappen gewenst zijn of de reden dat u een boom wilt planten. Iedere boomsoort heeft zijn eigen toepassing en belevingswaarde en er is een oneindig aantal soorten, en cultivars van die soorten, bij Europese kwekerijen te koop.

Waarom zou ik een boom planten?

Er kunnen veel redenen zijn om een boom te planten. We noemen hier alleen enkele van de voornaamste. Ook laten we het planten van bomen om infrastructuur ‘aan te kleden’ hier buiten beschouwing. Voor z.g. laan-, en straatbomen gelden aparte eisen en bomen in deze functiegroep produceren naarmate de verstedelijking en daarrmee gepaard gaande belasting -, verharding -, en verarming van de bodem toeneemt een steeds negatiever resultaat op de economische -, en ecologische balans. Vanwege het controversiële karakter van de materie en de speciale eisen en maatregelen die verbonden zijn aan het planten en onderhouden van straat – en laanbomen behandelen we dit onderwerp elders op de site. Wij concentreren ons op deze pagina vooral op bomen voor toepassing in (kleine) tuinen, parken en plantsoenen en in bos en landgoed.

Bomen met natuurwaarde planten.
Als u wilt dat uw boom een optimale bijdrage aan de ecologie van de omgeving levert en/of u wilt bepaalde dieren (vogels) naar uw tuin trekken, van voedsel voorzien en nestgelegenheid geven dan richt uw voorkeur zich vooral op de natuurwaarde van de boom.
In feite heeft iedere boom natuurwaarde. Bomen zijn belangrijke producenten van zuurstof en ze bieden nestgelegenheid en vaak ook voedsel aan diverse diersoorten. Hoe groter en diverser, of belangrijker, deze wisselwerking met de plaatselijke ecologie is des te hoger is de natuurwaarde van de boom. In de regel hebben (plaatselijk) inheemse bomen de hoogste natuurwaarde maar ook onderling zijn er sterke verschillen en hangt er ook veel af van de toepassing en het speciale doel dat u met het planten van de boom voor ogen heeft.

Bomen met cultuurhistorische waarde planten.
Soorten die landelijk of lokaal historisch een culturele functie hebben of die verbonden zijn aan historische gebeurtenissen, in literatuur worden vermeld dan wel op beroemde schilderijen staan afgebeeld of die prominent in bekende speelfilms figureren.
Ook bomen die landschappelijk vanuit economische redenen via oude gebruiken in een specifieke vorm gesnoeid worden vertegenwoordigen een cultuurhistorische waarde en vertellen een verhaal over de ontwikkeling van onze samenleving. Als voorbeeld kunnen hier knotwilgen en leilindes worden genoemd maar ook de gewone (of etage) linde op het dorpsplein. Traditionele grensbomen maar ook bomen waarvan de verhalen uit (plaatselijke) folklore worden overgedragen vertegenwoordigen in tuin en landschap een verbondenheid met de cultuur en onze geschiedenis

Bomen planten voor de sierwaarde.
Bloesem, herfstkleur en andere sierende eigenschappen kunnen uw uitzicht aanmerkelijk verfraaien en het oog, en vaak ook de neus, plezieren en met het wisselen van de jaargetijden verandert ook het perspectief en de ervaring hetgeen zorgt voor afwisseling in de beleving van de boom en de tuin.
Smaken verschillen en wat de één mooi vindt staat de ander juist tegen. De keus is aan u en als u ons uw voorkeur duidelijk maakt is voor ons belangrijk dat we u optimaal van dienst kunnen zijn door gezonde bomen van goede kwaliteit tegen een goede prijs aan u te leveren en ze met zorg aan te planten.

Vormbomen planten.
Vanuit architectonisch oogpunt bv. waar het om het benadrukken van stijl en vorm gaat zult u mischien willen kiezen uit een selectie symmetrische bomen.
De symmetrie van de kroon kan worden gehandhaafd door intensieve vormsnoei maar er kan ook worden gekozen voor een z.g. vormboom. De laatsten zijn speciaal opgekweekte cultivars van bomen die van ‘nature’ in een symmetrische -, verbeeldende -, of  anderzijds specifieke vorm (b.v. ‘dwerg’) groeien.

Bomen planten om de eetbare vruchten.
Voor de lekkerbek is er een groot assortiment aan vruchtbomen beschikbaar die vaak ook nog eens prachtige bloesems dragen.

Herdenkingsbomen planten.
U kunt ook een boom planten ter herinnering aan een persoon of een gebeurtenis. Zo’n levend monument kan een blijvend gedenkteken zijn en een verbintenis benadrukken.

Bomen planten voor privacy.
Indien u de woning of de tuin tegen inkijk wil beschermen dan kunnen bomen daar soms een fraaie uitkomst bieden. Veelal worden wintergroene-, en compacte coniferen in een haag gebruikt voor afscheidingen van percelen en ook leibomen vinden toepassing als privacyscherm. Ga ook hier bij u keuze niet over een nacht ijs en laat u als het even kan goed informeren. Dat maakt de kans op tevredenheid in de toekomst alleen maar groter.

Stel uw eigen criteria samen.
U kunt ook selectiever te werk gaan en bv. opteren voor een symmetrische boom die vruchten en bloemen draagt.

Promotioneel bomen planten.
Een boom planten is een positieve daad. Ook trekt het planten van een grotere -, of bijzondere boom heel vaak de aandacht van de media. U kunt daarom uw bedrijf heel goed promoten met het planten van één of meerdere bomen op het bedrijfsterrein.

Waarom zou u een boom planten?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Hoe kan Groenwerk boomverzorging helpen?
U selecteert de soort of de eigenschappen en wij vinden en planten de beste boom voor u. Dat doen we vakkundig en volgens de regels zodat u er geen omkijken naar heeft. We verzorgen eventuele bemesting, plaatsen, als dat nodig en gewenst is, beluchting en/of drainage en verzekeren de boom met boompalen en boomband. Soms zal er ook nog een beetje gesnoeid moeten worden.
Deskundig planten van bomen vergroot hun levenskansen en Groenwerk boomverzorging heeft die deskundigheid in huis. Wij hebben al heel veel bomen geplant en groot zien worden en kunnen op een ruime ervaring bogen. U kunt daarvan meeprofiteren zonder dat dat de kosten van het planten van één of meer bomen veel opdrijft want wij beschikken over een netwerk van vertrouwde leveranciers en kunnen vrijwel iedere boom tegen concurrerende prijzen aan u leveren. Dit geldt ook voor boompalen, boomband, drainagebuizen en andere externe attributen. We nemen u al het werk uit handen en u heeft de verzekering dat de boom van de beste zorg voorzien is.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...