Nutsbomen

Nutsbomen zijn bomen die voor ons land en haar bewoners een economisch belang vertegenwoordigen.  Ze hebben een belangrijke plaats in het ambachtelijke -, het industriele -, en het  agrarische leven in onze vaderlandse cultuur en historie.

Nutsbomen kunnen we direct al in twee groepen onderverdelen. Er zijn de bomen (en struiken) die ons hout verschaffen en er zijn de bomen die ons van voedsel  voorzien. Veel inheemse bomen verschaffen en verschaften ons, en onze voorouders, hout, twijgen en fruit en drukten hun stempel op onze ontwikkeling, welvaart en welzijn.

Fruitbomen zijn een voor ons land belangrijke groep nutsbomen en Nederlandse kwekers hebben een grote bijdrage geleverd aan het ontstaan -, en de verbetering (veredeling) van diverse soorten en rassen.

Produktiebomen hebben onder andere het hout geleverd waarmee de Nederlandse scheepsbouw en onze marine zich tot grote hoogtes hebben kunnen ontwikkelen, bruggen en huizen konden worden gebouwd en de meubelindustrie een belangrijke tak van de economie is geworden.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...