Kandelaberen 👎

Bij het kandelaberen worden de gesteltakken van een boom op willekeurige afstand van de stam afgezaagd en worden alle bladdragende takken verwijderd. Kandelaberen wordt als een cultuurmaatregel gezien maar in tegenstelling tot knotwilgen, waarvan de boeren de tenen oogsten heeft het kandelaberen in de nederlandse historie nooit een economisch doel gediend en deze vorm van snoei heeft ook geen plaats in het landschapsbeeld.
Waar het kandelaberen wordt aangevoerd als een ruimtebesparende maatregel moet worden geadviseerd om een boom te planten die beter aan de plaatselijke eisen voldoet. Er zijn er genoeg.
U kunt ons altijd bellen voor consultatie.
Bekijkt u m.b.t. kandelaberen ook het fotografische verslag van de ‘lijkschouwing’ van een gekandelaberde schietwilg door Groenwerk boomverzorging om een indruk te krijgen van de schade, de kosten en de gevaren die door kandelaberen worden veroorzaakt.
Toch gaan deze praktijken onverminderd door en het kandelaberen van bomen lijkt zelfs een opgaande trend. Hieronder een aantal voorbeelden van bomen die door middel van kandelaberen ‘gesnoeid’ zijn

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 votes, average: 5,00 sterren van 5)
Laden...