Zichtsnoei 👓

Soms worden bomen gesnoeid omdat ze het uitzicht (op een bepaald object) belemmeren. In veel gevallen kan opkronen uitkomst bieden maar de gezondheid van de boom mag niet uit het oog verloren worden.

Snoeien voor meer uitzicht

Als u de bomen wilt behouden maar toch uw uitzicht wil vergroten dan is stevig opkronen een beter middel dan kandelaberen of toppen.

Kandelaberen en toppen worden ook vaak overwogen maar dit levert een onveilige lelijke boom op die ook altijd lelijk zal blijven, veel onderhoud vraagt en in hoog tempo zal afsterven. (zie ook: de autopsie bij: extensieve vormsnoei). Bomen die zijn opgekroond vragen veel minder en lichter onderhoud en hebben een veel grotere kans gezond te blijven.
Om te zorgen dat de boom zo min mogelijk van zijn esthetische waarde verliest en vitaal blijft zal er bij oudere bomen soms een snoeiplan moeten worden opgesteld dat zich over meerdere jaren uitstrekt.
Het snoeien van bomen om meer zonlicht in de tuin of in de kamer te krijgen geldt ook als zichtsnoei en volgt dezelfde regels.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...