Zelf bomen snoeien 🏥

Mijn eigen boom snoeien.

Zelfs een kleine boom snoeien kan een hachelijke onderneming zijn. Speciaal als men niet over de nodige vakkennis en het juiste materiaal beschikt.

Bomen snoeien wordt gezien als gevaarlijk werk hetgeen betekent dat u er apart voor verzekerd moet zijn. Wie niet over de gewenste ervaring, kennis en over het juiste materiaal beschikt kan beter zelf geen bomen snoeien. In de praktijk zien we nog steeds dat er mensen zijn die onverantwoorde risico’s nemen. Risico’s die een professioneel boomverzorger nooit zou nemen. Een professionele boomverzorger is voorzien van de beste zagen en een veilige klimuitrusting waarmee hij of zij altijd en overal gezekerd is met daarbovenop een stevig pakket aan ervaring en kennis .
Los van het feit dat een beroepsboomverzorger weet welke takken er gesnoeid moeten worden, en hoe en waarom, is hij ook verzekerd bij eventuele schade. Een (grote) tak afzagen bijvoorbeeld is niet zo simpel als het op het eerste gezicht lijkt en de ervaren boomverzorger weet dat er altijd calamiteiten op de loer liggen en hoe hij die kan voorkomen.
Natuurlijk willen we de tuinenthousiast niet beroven van het plezier van het zelf snoeien van zijn, of haar, kleine boompjes maar over het algemeen kunt u stellen dat zodra u hiervoor een ladder nodig heeft de klus gevaarlijker wordt dan dat hij op het eerste gezicht mag lijken. Veel mensen beseffen bijvoorbeeld niet dat je ook op een ladder persoonlijk gezekerd moet zijn en beide handen vrij moet kunnen hebben voor maximaal evenwicht en veiligheid.
Wij raden zelf bomen snoeien af. De risico’s, de inspannning en de rommel zijn het niet waard en uw gezondheid zal er wel bij varen als u de zorg overdraagt aan een specialistisch bedrijf als het onze. Ga in ieder geval niet met amateurs in zee en neem voor het snoeien van bomen een professioneel boomverzorgingsbedrijf in de arm dan bespaart u uzelf tijd, geld en ongemak.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...