Gebreksziekten 💊

Gebreksziekten worden veroorzaakt doordat de boom niet in staat is de benodigde voedingsstoffen op te nemen of op te bouwen.
Dat hoeft niet te betekenen dat die voedingsstoffen niet in de bodem aanwezig zijn.
Ijzergebrek wordt bv. bijna nooit veroorzaakt door een gebrek aan ijzer in de bodem. De oorzaak van het gebrek ligt meest in de PH-waarde van de bodem. Als deze te hoog is dan is het ijzer niet oplosbaar waardoor het voor de boom niet opneembaar is. Het gevolg is dat de bladeren vergelen waarbij de nerven groen blijven (Chlorose).
Bodemvergiftiging of droogte kunnen ook tot gebreksverschijnselen leiden. In het laatste geval is de oorzaak duidelijk en lost het probleem zichzelf meestal op of kan er extra water gegeven worden maar bij bodemvervuiling moet de oorzaak worden opgespoord en zo mogelijk weggenomen.
Als er in de bodem tekorten zijn aan noodzakelijke mineralen dan kunnen die via diagnose worden geïdentificeerd en kan een bemestingsplan worden gemaakt.
Groenwerk boomverzorging is u hierbij graag van dienst.
Binnen de groep van verwelkingsziekten kan men symptomen zien die op gebreksverschijnselen lijken. Deze ziekten worden op een andere manier benaderd en bestreden.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen beschikbaar)
Laden...